Over mij

Over mij

Ik ben Wesley, 35 jaar oud en woonachtig in Leidschendam. De passie voor beeld zat er al vroeg in. Toen ik nog een klein mannetje was liep ik al in de rondte met een plastic stoeltje ( dit was mijn camera ) en een tentstok met een leeg wc rolletje ( dit was mijn hengelmicrofoon ). Dagen lang kon ik zoet zijn met ‘het filmen’ van mijn ouders en zusje. 

Nu 30 jaar verder heb ik mijn passie voor beeld nog steeds niet verloren en ben ik in mijn vrije tijd fotograaf. 

Mijn werkwijze

Zoals ik op de homepage had geschreven, werk ik heel veel met vooral beginnende modellen. Dit is een kwetsbare groep, waar helaas nogal wat fotografen misbruik van maken. Ik wil dat iedereen zich thuis voelt, of dit nu in de studio is of op locatie, iedereen moet met een goed gevoel naar huis gaan. 

Ik vind communicatie dan ook het sleutelwoord voor een goede samenwerking. Wanneer je contact met mij legt informeer ik altijd naar wie je bent, of je al ervaring hebt en wat je wensen zijn. Aan de hand van je eigen wensen maak je je eigen moodboard. Dit is een verzameling met foto’s van bijvoorbeeld Google of Pinterest
Wanneer je namelijk zelf je moodboard hebt gemaakt, weet ik dat je content bent met je eigen ideeën. 

Tijdens de shoot zal er ook niet van het moodboard worden afgeweken. Van modellen krijg ik vaak te horen dat er dan met een fotograaf een moodboard is afgesproken, maar dat tijdens de shoot een fotograaf opeens wilt dat hij/zij zonder shirt op de foto gaat. Dit is bij mij niet aan de orde. 

Het enige moment dat ik afwijk van het moodboard is wanneer ik zie dat het model zich toch niet goed voelt bij de zelf samengestelde voorbeelden, of wanneer ik zie dat het gewoon niet werkt. Op dat moment leg ik de shoot even stil, drinken we wat en gaan we samen kijken wat voor alternatieven we kunnen vinden. 

Shooten met een minderjarige

Ik krijg veel verzoeken binnen van minderjarige modellen. Ook zij zijn van harte welkom. Maar zij dienen wel begeleid te worden door  één van de ouders. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan heb ik vooraf contact met één van de ouders om  één en ander kort te sluiten. Bij twijfel shoot ik niet. 

Iemand meenemen

Ook die vraag komt veel voor. Veel fotografen willen om onduidelijke redenen niet hebben dat er iemand meekomt. Ik wil dat juist wel. Wanneer je, zeker als je voor het eerst bij mij in de studio komt, is het allemaal spannend en eng. Dus een vertrouwt iemand meenemen, graag zelfs.